Contrabassist: Pieter Althuis

Pieter Althuis

Jeugd

Pieter groeide op in een muzikaal gezin met uiteenlopende muziek, van Bach tot Nederlandse luisterliedjes.

Al heel vroeg wist hij dat hij bas wilde spelen. Zijn ouders gaven hem eerst een klassieke gitaar. Hij stemde de snaren van mijn gitaar meteen zo laag mogelijk en zocht alle baslijnen uit van de muziek uit de hitlijsten. Zo is het basspelen begonnen!

Na een korte tijd basgitaarles, speelde hij al snel in verschillende bandjes. Op zijn 19de ging hij naar Artez Conservatorium, (Arnhem, Enschede, Zwolle). Tijdens deze periode groeide zijn affiniteit met de jazzmuziek.

Naast de jazz, bleef hij zich ook ontwikkelen in de popmuziek. Zijn bekendheid met klassieke muziek kreeg ook steeds meer vorm tijdens zijn studie. Hij kreeg onder andere les van Wim Essed en Ruud Ouwehand (contrabas), Henk de Ligt (basgitaar) en Hans Roelofsen (klassiek contrabas).

In 1998 haalde hij zijn diploma voor docerend musicus (Bachelor). In 2000 heeft hij zijn studie afgesloten als uitvoerend musicus jazz en pop (Master), met aantekening klassiek contrabas. De brede kennis van zijn opleiding en ervaring zie je terug in zijn werk.

Sinds 2013 speelt Pieter bij Zosja.

Pieter ALthuis, Bassist
Pieter Althuis, Contrabassist
Zosja El Rhazi, Zangeres
Zosja El Rhazi, Zangeres
Daniel van Dalen, Drummer
Daniel van Dalen, Drummer
Lucas Meijers, Gitarist
Lucas Meijers, Gitarist