Gitarist: Lucas Meijers

Lucas Meijers, geboren te Leiderdorp.

Jeugd

Lucas groeide op in Leiderdorp en begon op 12-jarige leeftijd met zijn gitaar te experimenteren. Zijn vader, ook gitaarspeler, inspireerde hem en leerde hem de eerste kneepjes van het vak. Lucas oefende vaak met zijn vader en broer in de oefenruimte in de achtertuin van hun huis.

Groei

Lucas kreeg de smaak goed te pakken. Zo speelde hij tot zijn 18e jaar in de bands ‘Power of Soul’ en de ‘George Experience’. Hij ging vaak naar jamsessies om zich verder te kunnen ontwikkelen als gitarist en muzikant. In 2006 besloot Lucas Jazz gitaar te studeren aan het Conservatorium in Amsterdam om zijn muzikale niveau te verhogen. Hij heeft les gehad van Martijn van Iterson, Maarten van de Grinten en Jesse van Ruller. Tijdens zijn opleiding speelde hij in diverse bands zoals ‘Konfusion’ en ‘Sonny Griffen’ en groeide als Jazz gitarist. Op het Conservatorium leerde hij zangeres Zosja El Rhazi kennen. Lucas heeft samen met Zosja op het eindexamen van een collega gespeeld. Hij kreeg het idee een band op te gaan zetten met Zosja en drummer Daniel van Dalen, waaraan later contrabassist Theo Balbig is toegevoegd. Verder heeft hij samengewerkt met Vincent de Rooij aan de voorstelling ‘De Vlught’ en de musical ‘Spring Awakening’. In de musical speelde hij als gitarist in de band onder leiding van jazz pianist Frans Heemskerk. De musical werd bekroond met diverse awards. Na het Conservatorium is Lucas zich gaan richten op het creëren van eigen muziek. Zo speelde hij met veel plezier als gitarist in de volgende bands: ‘Saralee and the Electric Love Soulcation’, ‘Cash & Trash’, ‘Villeneuf’ en ‘Eva Livina’.

Terug naar de kern

In 2010 kwam de band ‘Zosja’ voor Lucas voorop te staan. De band besloot het gezamenlijk serieuzer aan te pakken. Zo ging de band met elkaar muzikale stukken componeren. Het blijkt inmiddels een zeer geschikte combinatie te zijn waarin elk bandlid een toegevoegde waarde is voor de band als geheel. Wat betekent muziek voor Lucas? “Muziek is voor mij non-verbale communicatie, gevoel en expressie, kunst. Bij non-verbale communicatie denk ik aan het overbrengen van muziek en het samen creëren van muziek. Ik vind het zo mooi om te zien hoe je elkaar kunt aanvoelen en begrijpen zonder dat je een woord met elkaar spreekt. Het is een beetje hetzelfde als samen sporten. Je houdt met elkaar bijvoorbeeld een balletje hoog, waarna je vervolgens helemaal in een deuk kan liggen. Muziek is vrijheid.”

Theo Balbig, Bassist
Pieter Althuis, Contrabassist
Zosja El Rhazi, Zangeres
Zosja El Rhazi, Zangeres
Daniel van Dalen, Drummer
Daniel van Dalen, Drummer
Lucas Meijers, Gitarist
Lucas Meijers, Gitarist